Loading

Vintage Anime: The Sea prince and the Fire child

De meesten kennen Sanrio van populaire figuren als Hello Kitty, My Melody en Little Twin stars. Veel weten echter niet dat Sanrio lang geleden ook film produceert sinds 1977. Met deze reeks gaan we een paar van deze films onder de loep nemen, om te beginnen met The Sea prince and the Fire Child ook bekend als The legend of Serius of Shiriusu no Densetsu.

pic2

Je zou denken dat het een hele schattige film is omdat Sanrio de maker is, maar niks is minder waar. Het verhaal is losjes gebaseerd op een van Shakespeare’s beroemde stukken, Romeo & Juliet. Serius de prins van de zee wordt verliefd om Malta de prinses van het vuur, een liefde die volgens de geldende wetten niet mag bestaan.
tumblr_mews755VjT1qdtqkyo1_500

Mocht je deze film gaan kijken, bereid je dan voor: hij duurt 108 minuten,iets wat je niet vaak meer ziet bij animatiefilms. Echter betekend dat niet dat de film saai is. Het verhaal begint redelijk snel en het is geen moment saai, je zult dus echt een plaspauze moeten inlassen.

De Disney invloeden zijn goed te zien in de film echter is het verhaal wel wat donkerder dan een doorsnee Pinokkio of Assepoester. De teleurstelling, verlies en (echt) dood zie tegenwoordig niet meer in dit genre films. De muziek is prachtig en de animatie erg leuk om naar te kijken.
pic

Ik ga geen spoilers geven maar raadt deze film zeker aan. Of je nou Disney fan bent, meer van Studio Ghibil houdt of eigenlijk nooit anime kijkt, is deze film toch erg leuk.

Rating

4star

tumblr_mf35t1l4uc1r6ur81o1_500

Leave a Reply