Loading

Sugoi Snacks: KITKAT Baked

Japans snoep wordt steeds bekender in ons kleine kikkerlandje. Naast talloze webwinkeltjes die het verkopen, kan je het nu zelf bij de Jamin kopen. Hoog tijd om een paar van deze lekkernijen te proeven. Vandaag starten we met de Kit Kat Baked in pudding smaak

20141024_163933 20141024_165006

Zoals de meesten komt de pudding variant in een zak met 13 mini’s. Ik heb alleen de vanille pudding kunnen vinden, maar blijkbaar is er ook een chocolade versie! Voor de mensen die nog nooit een mini kitkat gezien hebben: ze zijn echt mini. Ze zijn in 2, of als je heel zuinig bent 3 happen op.

20141024_164039 20141024_164415

Ik heb deze versie eerst “ongebakken”  geproefd, om te kijken of het dan al smaak heeft. Zodra je de verpakking openscheurt wordt je begroet met een sterke zoete (suiker) geur. Als je niet van zoet houdt is deze smaak niks voor jou! Ongebakken smaakt hij oke, je proeft voornamelijk suiker. Laten we kijken hoe ze eruit komen als ze gebakken zijn

2014-09-29-21-16-08_deco

Tadaa! Ik heb ze denk ik tussen de 3 en 5 minuten in de oven gedaan zonder voor te verwarmen. Ik kon nergens vinden op hoeveel graden de oven moest, dus heb het maar op 200 graden geprobeerd. Blijf er vooral bijzitten, want het gaat op een bepaald punt heel snel!

En hoe smaken ze nu? Hetzelfde, alleen is de suiker gekarameliseerd en is de smaak iets sterker. De buitenkant is crispy en de binnenkant zacht, waardoor het mij een beetje het crème brûlée idee geeft.

Persoonlijk zou ik ze niet nogmaals kopen, omdat ik de smaak niet zo dendert vind en om ze iedere keer te gaan bakken voordat ik een kitkat kan eten vind ik teveel moeite. Het is wel leuk om het een keer gezien en gedaan te hebben.

2 comments

    1. Ze hebben het nog niet overal heb ik gehoord, maar steeds meer krijgen het! En het is ook niet duur een zak kost iets van 6euro. Hier hadden ze groene thee en witte chocola denk niet dat ze deze krijgen ^^

Leave a Reply